Print

Feladat 2 – Takarmány előállítás – hol a hiba?

A feladat

Háttér

Megismertétek a gazdaság termelési körülményeit. A visszaküldött válaszaitok alapján jól beleástátok magatokat a számokba és a diagrammokba!

Ahol adatok rögzítése a napi feladat, akár el is csúszhat valami! A cég keverőüzemében sehogy nem jönnek ki a múlt havi számaink. Azt kérik a tanácsadótól, így a tanuló csapattól is, hogy találja meg a hibát és segítsen annak kijavításában.

Paraméterek
  • Nehézség: nehéz
  • Időtartam: 2-3 óra.
  • Megszerzett tapasztalat: Speciális munkaműveletek megismerése, ahol anyagot használunk fel, és terméket hozunk létre.
  • Digitális fejlődés: a megtalált hiba javítása a szoftver által megengedett módon.
Konkrét teendők

A gazdaság a keverőüzemében minden hónapban állít elő táp keverékeket a saját állatállomány részére, valamint értékesítési céllal.

A folyamat digitális lekövetése úgy zajlik, hogy minden hónap legvégén elkészülnek azok az előállítási munkaműveletek, amelyekben kiadják a felhasznált terményeket és takarmányokat, majd ezekre a műveletekre hozamolják a kész tápot. A felhasznált anyagok és a hozamolt táp egyenlege egyenlőséget mutat minden esetben.

Az elkészült tápot kiadják a megfelelő korcsoportok számára, vagy értékesítik.

Október hónap legvégén nem tudták a tápot kiadni, de hol a hiba? Mentorotok segítségét kérték, hogy derítse ki mi történt és javítsa a helyzetet.

Segítsetek kideríteni és javítani a hibát!

Vizsgáljátok meg az október hónap utolsó napjára eső munkaműveleteket, amelyek gazdasági egységre készültek. Az információ funkció segítségével minden felhasználás és hozam megjelenik!

Segédanyagok

Összefoglalás

Keressétek meg a tápgyártás és hozamolás hibáját, majd javítsátok úgy, hogy a felhasznált anyag és a bevételezett hozam stimmeljen az október utolsó napi készletben.

Pontozás

A feladat megoldásáért 30 pont jár.

Ami értékelésre kerül:

  • A kijavított készlet hiba.

Beküldési határidő

A feladat rögzítésének határideje: 2023. november 5., éjfél. A leadási határidő után végzett adatrögzítést, módosítást, feladat beküldést már nem vesszük figyelembe!

Kérdésed van?

Ha kérdésed van a feladatokkal kapcsolatosan, akkor azt a support@agrovirtus.hu email címre várjuk.

Tartalom