Print

Feladat 5 – Betakarítás és hozamolás

A feladat

Ezen a héten egy komplexebb munkafolyamat elvégzését bízta Rátok az agronómus. A feladat a 2020/2021-es év kukorica betakarítása, és a hozzá kapcsolódó hozamolás dokumentálása (AV-8 és AV-9 területek esetében).
Mivel az AgroVIR rendszere nemrég került bevezetésre és az adminisztrációt végző kolléganő is hosszú ideje betegszabadságon van, így a hozamoláshoz szükséges beállításokat is Nektek kell elvégezni.
Az agronómus a kockás füzetéből az alábbi információkat olvasta fel nektek, melyeket kiegészített tanácsokkal és magyarázatokkal is:

  • „A 2020/2021-es év kukorica tábláin 2021. október 15.-én történt meg a betakarítás. Ellenőrizzétek a munkaműveletet, és ha rosszul lett rögzítve, javítsátok ki ennek megfelelően (foglalkoztatás/munkaműveletek).
  • Ellenőrizzétek le, hogy létre van-e már hozva a készletek között a „Kukorica_2021_Saját” elnevezésű termék. Ha nincs, akkor hozzatok létre egy úgy terméket Kukorica_2021_Saját névvel (készletek/készletek illetve terméktörzs).
  • A „Kukorica_2021_Saját” termék elszámoló áras lesz, mivel mi állítjuk elő. Figyeljetek az áfa kulcsra is, fordított áfás terméknek jelöljétek. Elsődleges mértékegységnek kg, másodlagosnak tonna legyen beállítva. A további adatokat pedig értelemszerűen adjátok meg, például a kultúra és termény kukorica legyen.
  • Hozzatok létre egy terményraktárat. Ehhez rendeljétek hozzá a hozamolás során a betakarított kukoricát. Úgy tervezzetek, hogy ebbe a raktárba fogjuk tárolni a saját és idegen terményt is (beállítások/készletek/raktárak). A bizonylati tömbök elnevezése: TRKI és TRBE legyen.
  • Mivel az új digitális hídmérleg cseréje a napokban történt meg, és még nem hangolták össze az AgroVIR-rel az új mérleget, így ne mérlegelés útján végezzétek el a hozamolást, hanem rendeljétek hozzá a területhez az arról betakarított terménymennyiséget. Ezt a készletek/hozamolás felületen végezhetitek el. A hozamolást egyszerre elkészíthetitek mind a két területre.
  • Ha jól jegyeztem fel, az AV-8-es területről 329 650 kg kukoricát, míg az AV-9-es területről csupán 44 910 kg kukoricát takarítottunk be.
  •  Ellenőrizzétek le a betakarítás munkaműveletnél, hogy valóban sikerült-e rögzíteni a hozamot (információ gomb).”

● Generáljátok le Excelben a Kukorica_2021_Saját termékinformációját (készletek/készletek/termék információ) és küldjétek el a support@agrovirtus.hu email címre.”

A feladat összefoglalása

Feladat összefoglalva: készítsétek el a 2020/2021-es év kukorica betakarítása és a hozzá kapcsolódó hozamolás dokumentálását (AV-8 és AV-9 területek esetében). Kövessétek az agronómus utasításait és a termékinformációt tartalmazó Excelt küldjétek el a support@agrovirtus.hu email címre a csapatotok nevét feltüntetve.

Segédanyagok

Munkátokat az alábbi videók segítik majd:

Hozamolás

 

Terméktörzs áttekintése

 

Munkaművelet rögzítése az AgroVIR rendszerében

Pontozás

Pontozás: erre a feladatra összesen 15 pont érhető el

Beküldési határidő

A feladatok beküldési határideje: 2021. november 14., 22 óra.

Figyelem! Szakmai és technikai szupportot november 12. (péntek) 18 óráig tudunk biztosítani.

Tartalom