Print

Feladat 4 – Bérmunka elszámolás

A feladat

Minden gazdálkodási év végén eljön az a pillanat, amikor az általunk bérmunkában elvégzett szolgáltatások kifizetésre kerülnek. Ilyenkor az előző egy évre visszamenőlegesen el kell tudnunk számolni az adott területen végzett munkaműveletekkel, kijuttatott anyagokkal és az azokhoz kapcsolódó egyéb felhasznált anyagokkal és költségekkel. Tehát egy pontos elszámolásra van szükségünk, hogy a szolgáltatást igénybe vevő világosan lássa, hogy mikor-milyen munka történt a területén, és hogy ezek milyen költségekkel járnak. De nem csupán a költségeket szükséges világosan levezetni, hanem a kijuttatott anyagok beltartalmát is (főként a tápanyag utánpótlás esetében).
Ez a feladat egy ilyen kimutatás elkészítéséről fog szólni. Lássuk hát, hogy mi történik a gazdaságban:
2021. október 29. péntek, reggel 7 óra. Eligazítás. Minden munkatárs a megszokott helyén ül, és kavargatja a reggeli kávéját. Kivéve a gazdasági ügyintézőt, mert Ő betegszabadságon van. Mikor már mindenki elmondta a munkával kapcsolatos meglátásait, tapasztalatait és gondolatait, az agronómus összefoglalja az elmúlt egy hét és hónap eseményeit, valamint felvázolja a napi és a követhető időszakra vonatkozó terveket, munkákat. Mikor a végére ér, odafordul hozzátok, és így szól:


“Ma délutánra bejelentkezett egy ügyfelünk, az övé az AV6-os tábla. Szeretné ha átbeszélnénk a 2020/2021-es termelési évet. Kérlek Benneteket, generáljátok le a szükséges kimutatást, hogy egyértelműen lássa, milyen munkákat végeztünk el a területén, és pontosan mennyi hatóanyagot juttattunk ki. Figyeljetek oda a hatóanyagoknál, mert nincs minden esetben feltöltve az egyes anyagokhoz tartozó hatóanyag (trágya esetén fontos ez) (Készletek/terméktörzs/X trágya/trágya adat). Ha vannak még hiányos részek, azzal ne foglalkozzatok, majd ha a gazdaság is visszajött, Ő pótolja az elmaradt adminisztrációt, és a pontos elszámolást majd utána ejtjük meg az ügyféllel.”


Mielőtt elment volna leellenőrizni, hogy a kombájnok zsírzása rendben megy-e, még egy mondatot mondott:


“Ha jól emlékszem, a Wuxal-ból a Boron Plus-t használtuk, ennek a hatóanyagát ha 0-ra hozza ki a végén a nyilvántartás, hagyjátok úgy.”

A feladat összefoglalása

A 2020/2021-es termelési évre generáljátok le az AV6-os terület tábla kartonját. Ha kész, nézzétek meg hogy a kijuttatott hatóanyagok számai rendben vannak-e. Ha hiányosak, akkor a tápanyag gazdálkodási mezőben lévő anyagok esetében egészítsétek ki a terméktörzset a trágyaadatokkal, és generáljátok le újra a tábla kartont. Ellenőrizzétek le a hatóanyagok mezőt és a tápanyag gazdálkodás mező utolsó (N) oszlopát is. Az elkészült táblakarton PDF formátumban küldjétek el a support@agrovirtus.hu email címre. 

Segédanyagok

Munkátokat az alábbi videók segítik majd:

Táblakarton letöltése

Terméktörzs áttekintése az AgroVIR rendszerében

 

Munkaművelet rögzítése az AgroVIR rendszerében

Pontozás

Pontozás: ebben a feladatban maximum 25 pont érhető el.

Beküldési határidő

A feladatok beküldési határideje: 2021. november 07., 22 óra.

Figyelem! Szakmai és technikai szupportot november 05. (péntek) 18 óráig tudunk biztosítani.

Tartalom