Print

Feladat 3 – Tavaszra készülve

A feladat

Háttér

A cégcsoportnál így év végén már a tervezés folyik. A jövő évi input számok precíz megítélése sorsdöntő lehet egy ekkora vállalkozás számára.
A tavaszi vetésű növények sok fejtörést okoznak, a sokéves tapasztalat mellett szükség van az idei adatokra! Ismét az AgroVIR AGROiNDEX funkciója lesz az, amelynek segítségével tisztában lehetünk az irányokkal.

Paraméterek

• Nehézség: közepes

• Időtartam: 1-2 óra.

• Megszerzett tapasztalat: betekintést nyertek abba, hogy egy adott gazdaság mennyi adattal dolgozik évről évre, valamint felismerhetővé válik annak hasznossága, hogy érdemes egy cég adatait egy közösség részeként, vagy azzal összehasonlítva elemezni.

• Digitális fejlődés: megismeritek egy komplex elemző eszköz használatát.

Konkrét teendők

A napraforgó és a kukorica jövő évi költségeinek tervezéséhez újra a Lajoskomáromi Agrár Cégcsoport AGROiNDEX felületét kapjátok meg, ahol a már jól megismert módon láthatjátok a főbb termelési adatokat.

Az elemzőrendszert itt éritek el: https://global.agrovir.eu/lajoskomarom_agrovirtus 

A cégnél azt kérik tőletek, hogy ezen a felületen keresztül vizsgáljatok meg néhány a napraforgó és a kukorica termelésére vonatkozó adatot, hogy adatok alapján születhessen döntés a legoptimálisabb tavaszi vetéshez!
Hogy egyszerűbb legyen a feladat és hogy mentorotok is ellenőrizhesse, hogy valóban elvégeztétek a feladatot az alábbi táblázatban kaptok támpontokat, hogy mit keressetek.

1.)

A 2022/2023 termelési évben a teljes AgroVIR közösségben melyik volt a 3 legnagyobb hozammal termelt kukorica fajta, amelyet egyenként legalább 100 hektáron termeltek? (3 fajta neve)

2.)

A 2022/2023 termelési évben mennyi volt a kukorica átlagos vetőmag költsége a Lajoskomáromi cégcsoportban hektáronként? (Ft)

3.)

Az AGROiNDEX „Eloszlások” alapján 2022/2023 termelési évben melyik dátum intervallumban vetette a Lajoskomáromi cégcsoport a kukoricát? (dátumtól-dátumig)

4.)

A 2022/2023 termelési évben a Lajoskomáromi cégcsoportnak melyik volt a 3 legnagyobb hozammal termelt napraforgó fajtája, területnagyságtól függetlenül? (3 fajta neve)

5.)

A 2022/2023 termelési évben mennyi volt a napraforgó átlagos vetőmag költsége a Lajoskomáromi cégcsoportban hektáronként? (Ft)

6.)

Az AGROiNDEX „Eloszlások” alapján 2022/2023 termelési évben melyik dátum intervallumban vetette a Lajoskomáromi cégcsoport a napraforgót? (dátumtól-dátumig)

 

Melléklet

A válaszaitokhoz mellékelünk egy Excel táblázatot, kérjük ezt küldjétek nekünk vissza a válaszaitokkal! Az Excel táblát itt éritek el: 

https://agrovirtus.hu/wp-content/uploads/2023/11/AgroVIRTUS_feladat_03_V3_vegleges.xlsx

A fájlban tüntessétek fel a csapat nevét!

Támogatás

Összefoglalás

A mellékelt táblázat alapján keressétek meg a kérdéses adatokat, végezzétek el a kért összehasonlításokat!

Küldjétek vissza a kitöltött Excel táblázatot a support@agrovirtus.hu email címre.

Pontozás

A feladat megoldásáért 30 pont jár.
Ami értékelésre kerül:
– – A visszaküldött táblázat helyesen kitöltött adatai.

Beküldési határidő

A feladatok beküldési határideje: 2023. november 12., éjfél. A leadási határidő után végzett adatrögzítést, módosítást, feladat beküldést már nem vesszük figyelembe!

Kérdésed van?

Ha kérdésed van a feladatokkal kapcsolatosan, akkor azt a support@agrovirtus.hu email címre várjuk.

Tartalom