Print

Feladat 5 – Selejtes alkatrész

A feladat

Háttér

Egyre több mindent tudtok a Lajoskomáromi Cégcsoportról, profin elemzitek az adataikat, kezelitek készleteiket.
Most egy olyan készletkezelési problémába ütköztek, amelyhez az AgroVIR-t jól ismerő tanácsadójuk segítségére szorulnak. Mentorotok minden segítséget elmondott nektek, oldjátok meg a problémát!

Paraméterek

• Nehézség: nehéz

• Időtartam: 2-3 óra.

• Megszerzett tapasztalat: Speciális készletmozgások megismerése, gépről anyag visszavételezés, és visszáru bizonylat készítés.

• Digitális fejlődés: több különböző készletmozgás megismerése, magabiztos használata.

Konkrét teendők

A Lajoskomáromi Agrár Cégcsoport alapos és tudja, hogy jó munkát, csak jól működő eszközökkel tud végezni. Ezért az aratások megkezdése előtt az összes betakarítógépet felkészítették a szezonra.

 
Emiatt az adatbázisban (https://global.agrovir.eu/agrovirtus2023) rögzítésre került egy több tételes szállítólevél 2023. májusában. Több különböző alkatrészt bevételeztek, majd azokat azonnal a megfelelő betakarító gépekre kiadták, amiket a műhelyes kollégák a gépekbe szereltek.
Egy New Holland betakarítógépen az egyik „Kombájn továbbító tárcsa” a betakarítások megkezdésekor néhány üzemóra után tönkrement. Némi bosszankodás után az alkatrészt gyorsan pótolták, majd a gyenge anyagminőségre utaló jelek miatt a beszállító cégnél reklamáltak. Kisebb vita után végül a beszállító elismerte a hibát.

A jóváírás miatt most azt kérik, hogy a meghibásodott alkatrészt küldje vissza a Cégcsoport. Ez fizikailag rendben meg is történt, de fejtörést okoz, hogy AgroVIR-ben hogyan oldják meg a bizonylatolást:
– a hibás alkatrész költsége kerüljön le a gépről,
– az alkatrész jelenjen meg újra a raktárban,
– kötelezően ki kell állítani egy visszáru bizonylatot
– mostani dátummal kell megoldani úgy, hogy ne kelljen az eredeti bizonylat összes tételét visszavételezni, stornózni a kiadási és bevételi bizonylatokat.

Segédanyagok

Összefoglalás

Keressétek meg a hibás alkatrészt, vegyétek vissza készletre, majd készítsetek visszáru bizonylatot a beszállító cég felé.

Pontozás

A feladat megoldásáért 30 pont jár.
Ami értékelésre kerül:
– A kijavított készlet hiba, a konkrét teendőknél felsorolt szempontok alapján.

Beküldési határidő

A feladat rögzítésének határideje: 2023. november 19., éjfél. A leadási határidő után végzett adatrögzítést, módosítást, feladat beküldést már nem vesszük figyelembe!

Kérdésed van?

Ha kérdésed van a feladatokkal kapcsolatosan, akkor azt a support@agrovirtus.hu email címre várjuk.

Tartalom